När du öppnar eller modifierar dina prylar och hushållsapparater kan du ogiltigförklara garantin som följde med dem. När detta händer kommer du inte att kunna få en ersättning eller återbetalning, och du kan behöva kontakta tillverkaren direkt. Orsaker till att garantin upphävs kan vara skador orsakade av felaktig användning (som att spilla kaffe på din bärbara dator), installationsfel (som att koppla något felaktigt) eller helt enkelt ignorera varningarna i användarmanualen. Om du till exempel har en hp probook som dött, är det inte smart att direkt fläka upp huven som en hobbykirurg.

Se till att du förstår din garanti innan du öppnar någon enhet – ibland finns det villkor som måste uppfyllas för att kvalificera sig för ett garantianspråk. Och läs alltid igenom bruksanvisningen noggrant – den innehåller viktig information om hur du använder din apparat säkert och korrekt. Att följa dessa enkla tips hjälper till att skydda både din utrustning och din plånbok!

 

Men vad händer om jag verkligen, verkligen vill modifiera eller fixa min gamla utrustning?

Om du är som de flesta andra är din tekniska utrustning förmodligen ganska gammal och börjar visa sin ålder (som begagnade mobiler). Kanske är skärmen sprucken eller så håller batteriet inte lika länge som det brukade. Hur som helst, det finns en god chans att du behöver hjälp med att reparera eller fixa din tekniska utrustning. Här är några av verktygen du behöver:

– En stjärnskruvmejsel

– En justerbar skiftnyckel

– Skyddsglasögon

– Måttband/linjal

 

När du har dessa verktyg är det dags att börja! Följ dessa enkla steg:

1) Ta bort alla skruvar från enheten med en Phillips-skruvmejsel. Du kanske också vill ta bort alla klistermärken eller etiketter som kan skymma vyer av skruvar.) Se till att märka varje skruv innan du tar bort den så att du kan sätta tillbaka dem på rätt sätt när du byter ut delar.

2) Justera en justerbar skiftnyckel med en bit av lämplig storlek tills båda sidorna av muttern sitter stadigt mot gängorna på motsatt sida av maskinen. Dra bara åt tillräckligt med tryck för att säkerställa att muttern sitter ordentligt; över åtdragning kommer att orsaka skada och eventuellt fel.

Det var våra tips – och vad du än gör — för allt som är oheligt, ta inte in bäbisar eller djur där du fixar grejer! Dina skruvar är en lost cause i så fall…